- Page 1
- Page 2 - Page 3 - Page 4 - Page 5 - Page 6 - Page 7 - Page 8 - Page 9 - Page 10 - Page 11 - Page 12 - Page 13 - Page 14 - Page 15 - Page 16 - Page 17 - Page 18 - Page 19 - Page 20 - Page 21 - Page 22 - Page 23 - Page 24 - Page 25 - Page 26 - Page 27 - Page 28 - Page 29 - Page 30 - Page 31 - Page 32 - Page 33 - Page 34 - Page 35 - Page 36 - Page 37 - Page 38 - Page 39 - Page 40 - Page 41 - Page 42 - Page 43 - Page 44 - Page 45 - Page 46 - Page 47 - Page 48 - Page 49 - Page 50 - Page 51 - Page 52 - Flash version © UniFlip.com |
![]()
företag & affärer
Nyheterna kommer från www.securityworldhotel.com
Affärsfolk
Great Security säkrar databutiker
Great Security Sverige AB har fått uppdraget att leverera säkerhetslösningar till lnets butiker i Sverige. Avtalet innefattar inbrottslarm och passagesystem både nyetablering, ombyggnation och service till Inets sex butiker i Göteborg, Malmö, Stockholm samt Uddevalla och Inets huvudkontor i Göteborg. – Vi letade efter en larminstallatör med täckning över landet eftersom vi har butiker runt om i storstadsregionerna i Sverige. De stora bolagen kändes inte tillräckligt flexibla för att bli ett alternativ säger Martin Cederholm, projektledare på Inet. Efter lite sökande hittade vi Great Security. Deras och vår filosofi kändes som att de matchade och vi kunde komma överens om de saker som var viktiga för oss. Inet säljer datorer, komponenter och datortillbehör till privatpersoner och företag i Sverige via webbshop och butik. Verksamheten startades 2000 och omsätter 550 miljoner kronor och har omkring 65 medarbetare. – Det känns väldigt roligt att kunna skapa en flexibel och rikstäckande säkerhetslösning till Inets butiker runt om i landet. Vi har en samsyn på hur arbetet skall drivas och tackar för förtroendet som vi nu har fått, säger Fredrik Persson, regionchef Great Security.
Joakim Lagerholm
Genetec får ny försäljningchef
Genetec, en världsledare inom öppna IP-baserade säkerhetslösningar har utsett Joakim Lagerholm till försäljningschef i Norden. Han kommer att tillsammans med Genetecs integrationsexperter, konsulter och certifierade distributörer att utveckla verksamheten i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Lagerholm kommer att bistå integrationsexperter och slutanvändare i Norden vid installationer av företagets samtliga säkerhetsprodukter. – Vi ser framemot att Joakim tillsammans med våra distributörer och integrationsexperter ska öka synligheten och kunskapen om fördelarna med enhetliga säkerhetssystem för öppna plattformar i Norden, säger Nick D’hoedt, som har det övergripande försäljningsansvaret Genetec i Norden, Benelux och DACH (Tyskland, Österrike och Schweiz). Lagerholm kommer att arbeta med affärsutveckling och försäljning av fristående säkerhetslösningar för öppna IP-plattformar via Genetecs certifierade integrationsexperter Vicon Norway A/S, CCTV-Systems AB Sweden och EET Europarts A/S Denmark. Genetec grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Montreal i Kanada och har ett nätverk av återförsäljare och partners i över 80 länder.
Ekelöw förvärvas av PwC
PwC Sverige har förvärvat säkerhetskonsultbolaget Ekelöw InfoSecurity AB med dotterbolag. Därmed bildas ett nytt affärsområde på PwC med drygt 60 specialister inom informations- och IT-säkerhet. I det nya affärsområdet kommer kunder erbjudas rådgivning, strategiutveckling, implementering och support samt ha tillgång till ett globalt nätverk av specialister inom informations- och IT-säkerhet. – Ekelöw har en mycket stark position på den svenska säkerhetsmarknaden. Den ökande digitaliseringen och en mer komplex omvärld gör att efterfrågan på våra tjänster ökar i hög takt samtidigt som projekt även ökar i storlek och komplexitet. Det nya affärsområdet kommer att erbjuda en av marknadens mest konkurrenskraftiga tjänsteportföljer vilket kommer gynna såväl befintliga kunder som attrahera nya, säger Thomas Jonsson, vd Ekelöw InfoSecurity AB. Rolf Rosenvinge, en av Sveriges ledande experter och ansvarig på PwC inom informations- och IT-säkerhet, tycker att förvärvet är ett naturligt led för revisions- och rådgiviningsföretaget PwC. – I och med digitaliseringen har informations- och IT-säkerhet gått från att vara en IT-fråga till en affärsfråga. Med ett ännu bredare tjänsteutbud kan vi hjälpa dig som kund att identifiera och hantera utmaningarna som följer denna utveckling, säger han. – Genom att förvärva Ekelöw, som är ett erkänt bolag med ett mycket starkt varumärke i branschen får vi en unik möjlighet, förmåga och kapacitet att stödja dig som kund. I Sverige blir vi nu drygt 60 specialister inom informationsoch IT-säkerhet som erbjuder rådgivning, strategiutveckling, implementering och support. Rosenvinge framhåller att Ekelöws kompetenser och erfarenheter kompletterar PwCs befintliga kunskap inom Technology Risk och Resilience, men ger också helt nya och nödvändiga förmågor för att hantera dagens och morgondagens utmaningar inom Cyber Security. Ekelöws omsatte vid senast redovisade årsbokslut från 2014 drygt 67 miljoner kronor.
Därför avvisas Honeywells förvärvsanbud på UTC
Honeywell International har lagt ett bud på United Technologies (UTC) – hela 90 miljarder dollar är de beredda att betala. UTC avvisar dock budet. I Honeywells förslag betonas att de fusionerade bolagen skulle säkra fortsatta leveranser av världsledande teknik med en budget för forskning och produktutveckling på 8 miljarder dollar. Kostnadssynergipotentialen uppskattas till 3.5 miljarder dollar. UTC:s beslut att erbjudandet bygger starkt kring regulatoriska utmaningar, (befintlig konkurrenslagstiftning), vilka Honeywell och dess rådgivare inte tagit på allvar, enligt UTC. ”Honeywell anser helt enkelt att det är i dess intresse att släta över dessa grundläggande transaktionsrisker i samband med att fullfölja denna opportunistiska strategi”, hävdar UTC i ett pressmeddelande. Gregory J. Hayes, vd och koncernchef för UTC, förtydligar ståndpunkten: – United Technologies ligger fast i sin övertygelse att alla kombination med Honeywell skulle stöta på oöverstigliga regleringsutmaningar i USA, EU, Kina, Brasilien, Kanada och andra marknader. Hayes fortsätter med ytterligare kommentarer om sin oro. – Det finns en hög sannolikhet att affären skulle kunna misslyckas och den utdragna granskningsprocessen skulle ha en väsentlig negativ inverkan på UTC: s verksamhet, kundrelationer och möjligheter att behålla och attrahera talangfulla medarbetare, säger han och ger ett historiskt exempel. – Efter att affären mellan Honeywell och GE avslogs 2001 av Europeiska kommissionen, föll Honeywells aktiekurs med 38 procent under 2000–2005 tidsram. Mot bakgrund av detta skulle det vara oansvarigt för UTC att gå vidare med detta förslag kombination. Utöver de komplikationer som konkurrenslagarna medför menar Hayes också att Honeywells bud på bolaget är alldeles för lågt. Honeywells bud en grov undervärdering av UTC, kommenterar han avslutningsvis.
– en aktiv partner med framtid i fokus
10 • detektor sve r i g e
|